Sportnieuws

Vrijdag sneeuwstorm, buitensporten smachten naar de lente

 Piet Paulusma: vrijdag sneeuwstorm in nederland

SPORT IN NEDERLAND – De buitensporten hebben het deze winter zwaar te voorduren met het weer. Vooral het amateurvoetbal word al vanaf eind november geteisterd door de vele afgelastingen. Aan het begin van de winter gooide de vele regenval roet in het eten, waarna sinds eind januari de vorst voetballen op grote schaal onmogelijk maakt.

Ook voor het komend weekend is de verwachting dat er op grote schaal niet gevoetbald zal gaan worden. Vanaf vrijdag word het weer winter en gaat het sneeuwen en vriezen. Volgens weerman Piet Paulusma moeten we vrijdag in Nederland rekening houden met een heuse sneeuwstorm. Dat zegt de Friese weerman vrijdag in Hart van Nederland.

Volgens Paulusma gaat het in het Noorden van het land vanaf vrijdagmorgen de regen over in sneeuw. Door de aantrekkende wind is de kans groot op de vorming van sneeuwduinen. De winter lijkt tot en met maandag te gaan duren waarna de temperatuur volgende week overdag en in de nacht weer boven nul uitkomt.

De buitensporten smachten naar de lente. Laten we hopen dat dit de laatste speldenprik is van de winter en dat dan de lente gauw gaat aanbreken.

Uitzonderlijk koud

Volgens de Brabantse meteorloog Alfred Snoek word het steenkoud dit weekend.  “Het stond al een aantal dagen in de kaarten, maar het kon nog veranderen.  Nu is het wel duidelijk: het gaat enorm koud worden dit weekend. Zeker op zaterdag komt de temperatuur plaatselijk niet eens meer boven het vriespunt uit. Een echte ijsdag in deze periode is zeer uitzonderlijk.”

“Het is nog nooit eerder gebeurd dat het zo koud is in deze periode van het jaar. De records liggen nu op drie à vier graden boven nul. Als het dus echt zo koud wordt als voorspeld dit weekend, dan worden de huidige records verpulverd. Er kan in de nacht van vrijdag op zaterdag zelfs wat sneeuw vallen”, zegt Snoek.

Na het weekend wordt het minder koud, maar het lenteweer blijft nog even uit.