Schaatsen Sportnieuws

Kjeld Nuis naar finale World Cup, wel veel afmeldingen

Kjeld Nuis, schaatsen, wk sprint, isu world cup

HEERENVEEN – Kjeld Nuis is de enige Nederlandse olympisch kampioen van Pyeongchang die komend weekend meedoet aan de finale van de World Cup in Minsk.

Voor het laatste schaatsweekend van dit jaar hadden bijvoorbeeld Sven Kramer en Ireen Wüst zich al afgemeld. Ook Koen Verweij komt vanwege een virusinfectie niet in actie. Nuis, in Zuid-Korea goed voor goud op de 1000 en 1500 meter, komt in Minsk alleen uit op de 1000 meter. Hij kan zich op die afstand, die zaterdag wordt verreden, nog verzekeren van de eindzege.

Bij de mannen wordt Nederland door tien rijders vertegenwoordigd, te weten Kjeld Nuis, Ronald Mulder, Kai Verbij, Hein Otterspeer, Dai Dai Ntab, Jan Smeekens, Thomas Krol, Marcel Bosker, Erik Jan Kooiman en Simon Schouten.
Ronald Mulder begint in Minsk als nummer drie in de wereldbekerstand aan de 500 meter. Op de kilometer is Nuis, de enige olympisch kampioen in de selectie, voorlopig tweede en Verbij derde.

Zeven Oranje-schaatssters gaan naar Wit-Rusland toe. Dat zijn Letitia de Jong, Marrit Leenstra, Lotte van Beek, Antoinette de Jong, Irene Schouten, Melissa Wijfje en Linda de Vries. Leenstra staat op de 1500 meter op de tweede plaats in de wereldbekerstand en op de 1000 meter is ze vijfde. Antoinette de Jong is vierde in de tussenstand bij de gecombineerde 3 en 5 kilometer.

Lees nu ook:  GOUD CARLIJN ACHTEREEKTE OP 3000 METER