Pyeongchang 2018 Schaatsen Sportnieuws

Ireen Wüst draagt Nederlandse vlag bij sluitingsceremonie

PYEONGCHANG –  Ireen Wüst draagt de Nederlandse vlag bij de olympische sluitingsceremonie in Pyeongchang.  Wüst won in Pyeongchang voor de 4e keer op rij goud bij de Winterspelen. Zo werd ze 1e op de 1500 meter en behaalde zilver op de 3000 meter en op de ploegachtervolging. Wüst besluit hiermee haar olympische loopbaan met in totaal 11 plakken (5 goud, 5 zilver, 1 brons). Daarmee is ze onbetwist de beste olympische sporter aller tijden van Oranje.

,,Met Ireen hebben we een zeer waardige vertegenwoordiger van TeamNL met de vlag”, legt Bijl uit. ,,TeamNL heeft hier geweldig gepresteerd en daarom was de keuze enorm. Maar Ireen heeft nu bij haar 4e olympische toernooi op rij laten zien van de buitencategorie te zijn. Zij is een fantastische ambassadeur van ons team.”

Wüst reageert opgetogen op haar uitverkiezing. ,,Het is een eer. Voor mij persoonlijk een bijzonder einde van weer een bijzonder olympisch toernooi. Ik ben nu 4 keer geweest en alle olympische toernooien zijn bijzonder. Ook nu weer. Ik heb de doelen die ik had gesteld bereikt. Voor de 4e keer een gouden plak. Ik ben echt blij met mijn prestaties en vind het bijzonder dat ik zondag deze geweldige Nederlandse ploeg mag voorgaan.”

De afsluitende show in het olympisch stadion in Pyeongchang, met de traditionele optocht van alle deelnemende landenteams, begint zondag om 12.00 uur Nederlandse tijd.