Marathonschaatsen Schaatsen Sportnieuws

Weissensee gesloten voor schaatsers door dooi en regen

WEISSENSEE –  Door wisselvallige weersomstandigheden is het de laatste dagen niet mogelijk geweest om te schaatsen op de Weissensee. Dooi en regen hebben ervoor gezorgd dat het Oostenrijkse bergmeer niet voor schaatsers is vrijgegeven. Met nog minder dan drie weken te gaan tot het Open Nederlands Kampioenschap en de eerste toertochten is het hopen voor de schaatsers dat het snel weer gaat vriezen.

Lees ook: Livestream BDO WK darts (gratis)

“Door de hoeveelheid sneeuw en de temperatuur boven nul is het momenteel niet mogelijk op de Weissensee te schaatsen”, liet de organisatie Alternatieve Elfstedentocht Weissensee zondag weten. “Het advies is zelfs om het meer niet te betreden omdat er hier en daar onder sneeuwhopen helemaal geen ijs meer ligt. Wij zijn in continu contact met de ijsmeester maar moeten nu wachten op vorst.”

De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet erg positief. ‘s Nachts wordt er lichte vorst voorspeld, overdag schommelen de temperaturen tussen de 0 en 3 graden Celsius.

De organisatie Alternatieve Elfstedentocht Weissensee plaatst op deze pagina dagelijkse updates over de omstandigheden op het ijs. Het actuele weerbericht kan hier teruggevonden worden.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook: Livestream BDO WK darts (gratis)