Darts Sportnieuws WK Darts

Michael van Gerwen ontsnapt tegen Gerwyn Price

LONDEN – Michael van Gerwen is woensdagavond met de schrik vrij gekomen tegen Gerwyn Price. ‘MVG’ won met  moeite met 4-2 in sets.

Van Gerwen had het bijzonder lastig tegen Price, ook al startte de titelverdediger nog wel goed aan zijn partij in de achtste finale door een 2-0 voorsprong in sets te pakken.
In beide sets had Van Gerwen echter een vijfde leg nodig om de sterke Price van zich af te schudden. De als zestiende geplaatste Welshman gaf zich niet gewonnen en knokte zich op indrukwekkende wijze terug in de wedstrijd.

Price won liefst zes legs op rij en bracht de stand in sets zo weer gelijk: 2-2. In de vijfde set leek Price zelfs de voorsprong te pakken, maar hij miste drie pijlen op dubbel 20 en zag Van Gerwen vervolgens 62 uitgooien voor de leiding in de wedstrijd: 3-2.

Dat bleek ook de beslissing in de wedstrijd. Een wisselvallige Van Gerwen gooide veertien uit en voorkwam zo een vroegtijdige uitschakeling. Vrijdag neemt hij het in de kwartfinales op tegenRaymond van Barneveld, die eerder op woensdagavond afrekende met Vincent van der Voort: 4-1.