Charles Leclerc
Charles Leclerc

10 plaatsen gridstraf voor Charles Leclerc

Leclerc moet de control electronics laten vervangen

Het seizoen voor Charles Leclerc is als een drama begonnen. In Jeddah voor de Grand Prix van Saudi-Arabië krijgt de Monegask een gridstraf.

Leclerc moet al voor de tweede keer dit jaar de zogeheten control electronics van Leclerc vervangen.  Anderhalve week geleden verving Ferrari vlak voor de start van de Grand Prix van Bahrein, de eerste race van het seizoen, ook al de control electronics van Leclerc. Tijdens de race gingen die opnieuw kapot, waardoor Leclerc rijdend op de derde plek uitviel.

Teams mogen van de control electronics slechts twee exemplaren per seizoen gebruiken. Omdat Ferrari komend weekend in Jeddah alweer het derde exemplaar gebruikt, volgt er een straf van 10 plaatsen.

Meer sportnieuws via Sport in Nederland

Opzoek naar nog meer sportnieuws via de website van Sport in Nederland? Onze website besteed aan allerlei sporten ontzettend veel aandacht. Van Eredivisie tot aan Keuken Kampioen Divisie voetbal, maar ook Formule 1, Darts, Wielrennen, Tennis, Handbal en vele andere sporten komen bij ons aan bod.

Liever online naar sport kijken? Check dan de voetbal livestream pagina of Watch Live. Ook kan je online Formule 1 kijken.